O-lyck
Hoe en wat
Spellen
Organiseren
Bestellen
Vragen
Contact

Hoe en watplaatje van zwaard met vraagtekens

Tijdens een O-lyck-moordspel heeft iedereen een eigen rol. In de uitnodiging wordt aan elke gast verteld welke rol hij of zij mag spelen. Aan het begin van het spel krijgt elke gast een beschrijving van deze rol. Hierin staat het karakter van de gast beschreven en wat zijn of haar doelen zijn.

Er wordt of is een moord gepleegd, en de dader moet gepakt worden. Iedereen kan daar bij helpen en iedereen heeft informatie. Door het vrijkomen van informatie in de loop van het spel, en door met elkaar informatie uit te wisselen wordt het moordmysterie nog dezelfde dag ontrafeld.

De mensen moeten kunnen rondlopen om elkaar op te zoeken en met elkaar te praten. Het spel kan dus niet tijdens een maaltijd, waarbij iedereen een vaste plaats heeft, gespeeld worden. Het is wel mogelijk het spel tijdens een buffet te spelen.

Het duurt ongeveer drie uur voordat de moordenaar (die het zelf niet weet) ontmaskert wordt. Het is dus wel handig iets te eten en te drinken (koffie, thee, taart, borrel, hapjes, etc) zo neer te zetten dat iedereen zichzelf kan bedienen.

Het spel speelt zich af in een bepaalde tijd. Het is leuk om de gasten de tijd te geven om kleding te verzinnen die bij de tijd en de rol hoort. Dit hoeft niet veel te zijn (maar mag wel!). Soms voldoet een hoedje of een petje, een oude dekbedhoes als lange rok of een paar boeien uit de speelgoedwinkel, om een bepaalde rol iets eigens te geven. Het is altijd weer leuk om te zien wat iedereen er zelf van maakt. Er zijn ook kledingverhuurbedrijven die de kleding voor een bepaalde periode in de geschiedenis kunnen leveren.